X

4 Mei 2020

Ipason sponsort Willemeen

Een jongerencentrum in 2020 kan natuurlijk niet zonder computers. Toch zaten ze bij jongerencentrum Willemeen in Arnhem al een tijdje te springen om nieuwe pc’s. Enter: Ipason! Dit van oorsprong Chinese techbedrijf doneerde maar liefst vijf gloednieuwe pc’s aan Willemeen.

Jasper Ronkes, jongerenwerker bij Willemeen: “De pc’s die we al hadden zijn prima op te internetten. Maar we willen jongeren graag meer bieden. Veel van hen willen software leren gebruiken voor bijvoorbeeld videobewerking en grafische vormgeving. Om zulke programma’s te draaien heb je sterke hardware nodig. Met deze pc’s kan dat!”

Ipason in Arnhem

Het bedrijf Ipason Europe vestigde zich in 2019 in Arnhem dankzij een samenwerking tussen de gemeente en de Chinese stad Wuhan, de vestigingsstad van Ipason. Arnhem en Wuhan zijn zustersteden en organiseren regelmatig ontmoetingen. Tijdens één van deze ontmoetingen kwam het idee tot stand om Ipason Europe in Arnhem te vestigen. Minder dan een jaar later werden de eerste pc’s van Ipason in Nederland verkocht.

Ipason geeft terug aan de stad

Ipason is de gemeente Arnhem en burgemeester Marcouch in het bijzonder zeer dankbaar. Vanuit die gedachte wilde het bedrijf iets terugdoen voor de stad. Via de burgemeester kwam zij in contact met de organisatie Arnhemse Uitdaging, een stichting die bruggen bouwt tussen het Arnhemse bedrijfsleven en de samenleving.

De Arnhemse Uitdaging kwam al snel met het idee om de computers te doneren aan jongerencentrum Willemeen, de thuishaven voor veel jonge mensen in Arnhem.

Gaming pc’s, all-in-ones en meer

Ipason produceert pc’s die zeer geschikt zijn voor gaming maar er kan er nog veel meer mee. “in Willemeen organiseren we workshops en cursussen voor jongeren, daar zijn de computers heel handig voor”, vertelt Ronkes. “Daarnaast zijn er jongeren die de pc’s gebruiken voor promotie voor Willemeen of eigen projecten, daar mogen ze ook voor gebruikt worden.” De sleutel van de ‘Ipason Room’ geeft Jasper alleen weg als jongeren iets nuttigs gaan doen op de pc.

Goede videokaart

Wat de pc’s van Ipason volgens Ronkes met name perfect maakt voor Willemeen is de videokaart. “Er zit een erg goede kaart in en dat is voor veel jongeren hier ideaal. Je kunt er daardoor natuurlijk ook goed op gamen, dat mag ook wel af en toe. Maar het is wel de laagste prioriteit!”

Ben je ook benieuwd naar de pc’s van Ipason? Het bedrijf maakt niet alleen steengoede gaming pc’s maar produceert ook all-in-one’s en computers voor kantoor- en thuisgebruik. Op dit moment kun je de pc’s van Ipason al kopen op bol.com.

Delen:
Contact

Ipason Europe BV

Eusebiusbuitensingel 3
6828 HS Arnhem

T. +31(0)6 476 95 215
E. info@ipason.nl

Juridische informatie

Algemene voorwaarden

Website door InterXL